Tips voor de tofste rondvaart

Een rondvaart  is een vaartocht op een boot of schip waarbij je kunt genieten van het verkennen van een stad vanaf het water. Boottochten worden vaak aangeboden op rivieren, kanalen en havens in steden over de hele wereld. Ook in Nederland is het een populaire manier om nieuwe ontdekkingen te doen. Tijdens een tocht kun je genieten van het uitzicht op de omgeving en de culturele bezienswaardigheden van een stad en dat terwijl je comfortabel op het water zit. Dit is een uitje dat bijna iedereen leuk vindt en dat geschikt is voor jong en oud. Er zijn veel verschillende vaarten te boeken die allemaal de moeite waard zijn. In dit artikel geven we je allerlei tips om de tofste keuze te maken voor jou. Zo weet je zeker dat je een onvergetelijke ervaring gaat hebben.

Leer de stad op een andere manier kennen

Een rondvaart wordt vaak begeleid door een gids of audiocommentaar. Daarmee krijg je op een laagdrempelige manier informatie over de geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden van de stad of regio waarin de tocht plaatsvindt. Zo leer je de stad op een andere manier kennen dan je gewend bent. De duur van een tocht kan variëren in lengte, van een uur tot een hele dag of langer. Je bepaalt zelf wat je kiest. Een rondje op het water kan een leuke en ontspannende manier zijn om een stad of regio te verkennen, vooral als je niet veel tijd hebt om alles te voet te bekijken. Het is ook een geweldige manier om te genieten van het water en om nieuwe mensen te ontmoeten. 

Verras je lief met een romantische rondvaart

Je kunt ook een rondvaart boeken om samen met je lief een heerlijke tijd te hebben. Wat is er nou romantischer dan samen varen bij het maanlicht? Het leukste is om te kiezen voor een privétrip zodat je met zijn tweeën er een geweldige avond van kunt maken. Je kunt daarin kijken welke mogelijkheden het beste bij jullie passen. Als je een klein bootje kiest kun je er een romantische avond voor twee van maken. Als jullie aan boord gaan van een grotere boot kun je het nog steeds heel gezellig maken samen, ook al zijn er meer mensen die met jullie meevaren.

Vier jouw feest op het water

Een rondvaart is meer dan alleen een activiteit die je kunt doen om meer van een stad te zien. Je kunt er ook voor kiezen om jouw feest te houden op een boot die het water op gaat. Zo geef je je feest een extra touch en maak je er een bijzondere gelegenheid van. Of je nu een verjaardagsfeest wilt geven of een vrijgezellenfeest wilt houden op een schip. Het kan allemaal. Je kunt er een compleet verzorgd event van maken met muziek, drank en eten.

Verwen je smaakpapillen met een culinaire rondvaart

Tijdens een rondvaart kun je je lekker laten verwennen met heerlijk eten. Er zijn verschillende soorten rondvaarten beschikbaar, zoals dag- of nachvaarten, romantische avondvaarten, feestvaarten en thematische rondvaarten, zoals culinaire rondvaarten waarbij lokale gerechten en drankjes worden geserveerd. Zelfs een BBQ behoort tot de mogelijkheden.

Twijfel niet langer en bezoek direct de website van Eventophetwater.nl!