Hoe kom ik aan kaartjes voor een uitverkocht festival?

Dus, je hebt tot het laatste moment gewacht en nu zijn alle tickets voor je favoriete festival uitverkocht. Maak je geen zorgen, er is nog hoop! Met een beetje creativiteit en vindingrijkheid kun je toch nog een paar kaartjes bemachtigen. Dit is hoe:


Controleer de secundaire markt
De eerste stap is kijken op de secundaire ticketmarkt. Websites zoals Ticketswap zijn goede opties, maar zorg ervoor dat je onderzoek doet voordat je van een wederverkoper koopt – sommige scalpers gebruiken valse ticketwebsites om mensen op te lichten. Als je eenmaal een gerenommeerde wederverkoper hebt gevonden, kijk dan naar de prijzen die worden aangeboden voor tickets voor het festival waarin je ge├»nteresseerd bent. Als ze te duur zijn, geen zorgen, er zijn andere opties

Neem contact op met de organisatoren van het festival
Als er nog steeds geen tickets beschikbaar zijn op de secundaire markt, is je volgende beste gok om rechtstreeks contact op te nemen met de organisatoren van het festival. Veel festivals hebben een wachtlijst waarvoor je je kunt inschrijven, zodat je de kans hebt om gecontacteerd te worden als er tickets beschikbaar komen. Je kunt ook proberen contact op te nemen via sociale media – veel festivals zijn actief op platforms als Twitter en Instagram, en ze reageren meestal goed op directe berichten en opmerkingen

Zoek een vriend die gaat
Als je iemand kent die al een kaartje voor het festival heeft (geluksvogel!), kijk dan of hij of zij een extra kaartje voor je wil kopen. Misschien kunnen ze je zelfs korting geven omdat ze die rechtstreeks van de organisatoren kopen. Zorg er wel voor dat je deze persoon goed genoeg kent om hem te vertrouwen – je wilt niet op een uitverkocht festival terechtkomen zonder kaartje en zonder vriend in zicht!

Conclusie
Met een beetje moeite is het mogelijk om tickets voor een uitverkocht festival te bemachtigen. De eerste stap is het controleren van de secundaire markt-websites zoals StubHub of Vivid Seats. Als tickets niet beschikbaar of te duur zijn op deze sites, is je volgende beste gok de organisatoren van het festival rechtstreeks te benaderen; veel festivals hebben een wachtlijst waarvoor je je kunt inschrijven of zijn actief op sociale mediaplatforms zoals Twitter en Instagram. Tot slot, als je iemand kent die al naar het festival gaat, kijk dan of hij of zij bereid is een extra kaartje voor je te kopen. Met deze tips in je achterhoofd scoor je zeker een plekje op zelfs de populairste festivals!